Activități educaționale

Renesas MCU Car Rally 2017

În perioada 14-17 martie 2017 două echipe studenţeşti coordonate de prof. Cristian-Gyozo Haba a participat la concursul international studenţesc Renesas MCU Car Rally 2017 desfăşurat cu ocazia Târgului Internaţional Embedded World 2017 în localitatea Nuremberg, Germania.

Echipa Rene-Car a obţinut performanţa de a se califica în finala de 8 din 28 de echipe din toată Europa (Germania, Anglia, Franţa, Austria, Turcia, Serbia şi România) unde a ocupat locul 6.

CONCURS PROFESIONAL

 

     Începând cu anul universitar 2003-2004 se initiaza concursul profesional anual “Cezar Parteni” axat pe disciplinele se se ocupa de studiul masinilor electrice. Concursul se adreseaza studentilor din anii III, IV si V, de la specializarea SISTEME ELCTRICE, anul V de la specializarea CONSTRUCTII ELECTROTEHNICE si studentilor de la specializarea de masterat TEHNICI AVANSATE ÎN CURENTI TARI.

      Criteriile de apreciere, valabile pentru disciplinele de masini electrice, sunt:
-Prezenta la cursuri si seminarii si rezultate la examene;
-Activitate la proiect si laborator;
-Nivelul stiintific al proiectelor de licenta si dizertatie;
-Participari la sesiuni de comunicari stiintifice;
-Participare la dezvoltarea activitatilor de învatamânt.

     Premiile constau în bani si obiecte în valoare de 500$. Se acorda, de asemenea, un premiu special constând în participarea gratuita la un curs de instruire în utilizare de baze de date sau gestionare retele de calculatoare, sustinut de o firma specializata.

      Comisia de analiza este constituita din cadre didactice care sustin activitatile la disciplinele respective.

Organizatori
Prof. Alecsandru Simion
Conf. Leonard Livadaru