Cercuri Științifice Studențești

(05.06.2022)

Acordarea premiilor pentru Sesiunea de comunicări științifice studențești „Electrotehnică teoretică și aplicații în sisteme electrice”, mai 2022

Sâmbătă, 04.06.2022, ora 10.00, în sala „Dragomir Hurmuzescu” din  Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată s-au acordat premiile Sesiunii de comunicări științifice studențești„Electrotehnică teoretică și aplicații în sisteme electrice”. 

Felicitările corpului didactic și de cercetare al Departamentului de Electrotehnică se îndreaptă către toti studenții câștigători și  de asemenea,  urează mult succes tuturor studentilor particianți pentru o prezentare cel putin la fel de energică în anul 2023. 

Sesiuniunea a fost sponsorizată de Societatea Absolvenţilor Facultăţii de Electrotehnică din Iaşi  și SC AUTOMATIC INVEST SRL – industrial marketplace. 

Câștigătorii sesiunii de comunicări științifice „Electrotehnică teoretică și aplicații în sisteme electrice”, mai 2022, sunt: 

Premiul I: 

Năstase Alexandru – Anul IV, Sisteme Electrice,  cu lucrarea:   Generator sincron cu magneți, cu volant și lagăre magnetice

Premiile II:

Roca Eduard-Marcel  Pîrlea Tony-Sorinel- Anul II, Inginerie Electrică cu lucrarea: Mașinuța arduino

Trofin Teodor – Anul III, Electronică de putere și acționări electrice, cu lucrarea:  Generator sincron cu magneți permanenți

Permiul III:

Ghiuzan Ovidiu-Xaveriu – Anul IV,Sisteme Electrice,  cu lucrarea Stand de încercare a alternatoarelor pentru încărcarea bateriilor de pe autovehicule

Mențiuni: 

Doboș Ioan-Marian –  Anul IV, Sisteme Electrice,  cu lucrarea Actuator liniar cu magneți permanenți

Ojică Tudor-Gheorghe – Anul IV, Sisteme Electrice,  cu lucrarea Transformator de sudură în puncte

Huștiuc Dan – Motor Anul V, Sisteme Electrice Avansate,  cu lucrarea sincron cu magneți permanenți

Sesiunea de comunicări științifice studențești „Electrotehnică teoretică și aplicații în sisteme electrice” va avea loc în data de 27 mai 2021 ora 14, online.

Departamentul de Electrotehnică al Facultății de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată organizează în data de 27 mai 2021 începând cu ora 14 , o sesiunie de comunicări științifice  la care sunt invitați să participe  studenţii  cu interes deosebit pentru domeniul electrotehnicii teoretice și al aplicațiilor în sisteme electrice.

Sesiunea de comunicări științifice studențești organizată de Laboratorul de Mașini Electrice va avea loc în data de 16 Mai 2017 ora 14.00 în Laboratorul de Transformatoare Electrice (TEX 6 Et. 1).

Premierea lucrărilor, va avea loc în data de 20 Mai 2017, ora 10.00, în Sala de conferinte D. Hurmuzescu, (ETH), în cadrul decernării premiilor Concursului profesional anual “Cezar Parteni”.

Laboratorul de Mașini Electrice organizează anual încă din 2005, o sesiunie de comunicări științifice  la care participanți sunt studenţi cu interes deosebit pentru mașinile electrice.

Aceștia, împreună cu profesorii îndrumători, sunt invitaţi să participe şi anul acesta pentru a prezenta şi discuta lucrările şi realizările anului universitar 2016-2017 în aria disciplinelor de maşini electrice din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată.

(10.06.2017)

REZULTATELE SESIUNII DE
COMUNICARI STIINTIFICE 
(2016-2017)
     Rezultatele Sesiunii de Comunicari Stiintifice Studentesti pentru anul 2016/2017, sectiunea Mașini Electrice sunt:

Premiul I – Alexandru Rotariu, Optimizarea generatorului sincron cu poli gheară, coordonator – Asistent B. Virlan;
Premiul II – Cătalin Dumitrachi, Influiența defectelor din circuitul rotoric asupra performanțelor motorului asincron trifazat, coordonator – Asistent B. Virlan;
Premiul III – Florin-Ciprian Tudosanu și Cosmin Radoiu , Generatorul sincron trifazat cu flux axial, coordonator – Asistent B. Virlan;

VEZI TOATE EDIȚIILE